Σεξουαλικές διαταραχές στους άνδρες. Πώς να διατηρήσετε την ισχύ υπό έλεγχο

προβλήματα με την ισχύ στους άντρες στο κρεβάτι

Οι ανδρικές σεξουαλικές απαντήσεις επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες. Υπάρχουν διαταραχές της σεξουαλικής επιθυμίας (λίμπιντο), της έντασης του πέους (στύση), της εκσπερμάτωσης (εκσπερμάτωσης) και του οργασμού. Τις περισσότερες φορές, με σεξουαλικές δυσλειτουργίες, η ισχύς και η εκσπερμάτωση υποφέρουν.

Μηχανισμός ανέγερσης

Πριν περιγράψετε τις παθολογικές αλλαγές που οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία, εξετάστε τη φυσιολογική πορεία αυτής της διαδικασίας. Η σεξουαλική διέγερση οδηγεί στο γεγονός ότι οι νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στους ιστούς των ανδρικών γεννητικών οργάνων στέλνουν σήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Σε απόκριση αυτών των σημάτων, το νιτρικό οξείδιο αρχίζει να παράγεται.

Η ροή του αρτηριακού αίματος στο πέος αυξάνεται λόγω της ενεργού επέκτασης των αρτηριών υπό τη δράση ενός ενζύμου που δρα στο μυϊκό στρώμα του αγγειακού τοιχώματος. Ταυτόχρονα, οι φλέβες συμπιέζονται, μέσω των οποίων, σε ήρεμη κατάσταση, ρέει αίμα από τα εξωτερικά γεννητικά όργανα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο διαδικασιών οδηγεί στην πλήρωση των σπηλαίων σωμάτων με αίμα, αύξηση του όγκου του πέους και διατήρηση του σε όρθια κατάσταση για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Η παραβίαση οποιουδήποτε από τους μηχανισμούς οδηγεί στην ανάπτυξη στυτικής δυσλειτουργίας.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να ντρέπεστε

Η στυτική δυσλειτουργία αναφέρεται σε μια επίμονη αδυναμία επίτευξης και διατήρησης μιας στύσης κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Η ανικανότητα είναι ένα από τα κύρια σεξουαλικά προβλήματα σε άνδρες όλων των χωρών και ηλικιών, που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση και την ψυχολογική ευημερία.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, προβλήματα με την ισχύ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εντοπίζονται σε 150 εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, μόνο περίπου το 10% των ασθενών ζητούν ιατρική βοήθεια. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

  • Ένα συναίσθημα ντροπής με τη σκέψη ότι πρέπει να μιλήσετε για την ικανότητά σας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αυτό το θέμα άβολο και προσπαθούν να το αποφύγουν με κάθε δυνατό τρόπο.
  • Ελλειψη πληροφόρησης. Δεν γνωρίζουν όλοι οι ασθενείς ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν την παθολογία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ουρολόγου-ανδρολόγου.

Οι περισσότεροι άνδρες με σεξουαλικές δυσλειτουργίες καταφέρνουν να βοηθηθούν. Για αυτό, οι ασθενείς πρέπει να είναι έτοιμοι για μια ολοκληρωμένη εξέταση και πλήρη θεραπεία.

Οργανικές αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας

Ένα σημάδι οργανικής ανικανότητας είναι η πλήρης απουσία ή μερική παραβίαση των στύσεων ως απάντηση στη σεξουαλική διέγερση. Η πρωινή στύση με τέτοιες ασθένειες απουσιάζει επίσης.

Ορμονικές διαταραχές.Προς όφελος της θεωρίας των ορμονικών αιτιών της ανικανότητας αναπτύσσεται από παρατηρήσεις σύμφωνα με τις οποίες η παθολογία έχει γίνει απότομα «νεότερη». Μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης εμφανίζεται σε άνδρες με ηλικία και σε φυσιολογικές συνθήκες. Μια επιπλέον μείωση του επιπέδου των ανδρικών σεξουαλικών ορμονών μπορεί να προκαλέσει τη λήψη φαρμάκων για υψηλή αρτηριακή πίεση και ηρεμιστικά.

Λοιμώξεις. . . Η σχέση μεταξύ προστατίτιδας και προβλημάτων με την ισχύ έχει αποδειχθεί. Οι μολυσματικοί παράγοντες οδηγούν στην ανάπτυξη οξείας και στη συνέχεια χρόνιας φλεγμονής του προστάτη.

Ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος. . . Σχεδόν το 60% των περιπτώσεων ανικανότητας στους άνδρες προκαλούνται από αυτές τις ασθένειες. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλα τα γνωστά φάρμακα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας επηρεάζουν την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων στη μικρή λεκάνη.

Η ροή του αίματος στο σπήλαιο του σώματος μπορεί να διαταραχθεί λόγω των αθηροσκληρωτικών πλακών, η παρουσία των οποίων καθιστά τα τοιχώματα των αρτηριών ανελαστικά.

Φυσική βλάβη στα όργανα και τους ιστούς των εξωτερικών γεννητικών οργάνων ενός άνδρα.Δεν θα υπάρχει επίσης στύση με κατεστραμμένα αγγεία και νευρικές ίνες. Οι συνέπειες της επέμβασης στα πυελικά όργανα μπορούν να διαταράξουν τη φυσική πορεία της σεξουαλικής διέγερσης.

Συγγενείς δυσπλασίες του πέους- υπανάπτυξη, καμπυλότητα του πέους, παρουσία βοηθητικών φλεβών.

Λειτουργική στυτική δυσλειτουργία

Το διακριτικό τους χαρακτηριστικό είναι ασυνέπεια. Σε αυτήν την περίπτωση, μια στύση μπορεί να συμβεί ή όχι. Όλα εξαρτώνται από τους εξωτερικούς λόγους και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Η διέγερση μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, την πιο σημαντική στιγμή, ακόμα κι αν ήταν φυσιολογικό στο στάδιο της σεξουαλικής επαφής. Ο συντριπτικός αριθμός ασθενών με ανικανότητα (σύμφωνα με διάφορες πηγές, είναι από 50 έως 80%) έχουν λειτουργικές διαταραχές.

Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργίαμπορεί να προκληθεί από διάφορους ψυχολογικούς λόγους. Η νευρική ένταση μπορεί να προκαλέσει παραβίαση, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας μιας ανησυχητικής προσδοκίας συνδρόμου σεξουαλικής αποτυχίας.

Οι άνδρες που είναι επιρρεπείς σε αυξημένο άγχος και υποψία είναι ευαίσθητοι στην ανάπτυξη αυτής της διαταραχής. Σε αυτούς τους ανθρώπους, ο προγραμματισμός και η προετοιμασία για σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει φόβο και φόβο για «ντροπή» αντί για ενθουσιασμό. Οι προσπάθειες ελέγχου της στύσης κάνουν την κατάσταση χειρότερη.

Αυξημένος τόνος του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.Κανονικά, με στύση, τα τοιχώματα των αγγείων πρέπει να χαλαρώνουν. Ο αυξημένος τόνος αποτρέπει την πλήρωση των αγγειακών δομών του πέους με αίμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απουσία ή ανεπαρκή στύση.

Μερικές φορές η αιτία μιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας μπορεί να αναμιχθεί και να προκύψει από διάφορους τύπους διαταραχών, για παράδειγμα, έναν συνδυασμό ψυχογενών και οργανικών παραγόντων. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να κατανοήσει αυτό το ζήτημα.

Η αυτοθεραπεία της ανικανότητας με χάπια οδηγεί σε "θάνατο στη σέλα"

Τα δισκία για τη θεραπεία της ανικανότητας με το δραστικό συστατικό sildenafil μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή. Τέτοια φάρμακα τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις στη βιτρίνα και διαφημίζονται ενεργά.

Αρχικά, δημιουργήθηκαν παρασκευάσματα PDE-5 για τη θεραπεία ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος. Η ικανότητα του φαρμάκου να βελτιώσει την απόδοση του «δεύτερου κινητήρα» παρατηρήθηκε από τους ασθενείς στο στάδιο των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου. Η χαμηλή επίδραση του φαρμάκου στη θεραπεία της παθολογίας της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων αντισταθμίστηκε από το γεγονός ότι μία δόση αύξησε σημαντικά τη ροή του αίματος στο πέος.

Η ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων που διεγείρουν τη δραστικότητα είναι ανασφαλής. Οι γιατροί επινόησαν ακόμη και τον όρο "θάνατος στη σέλα" για να υποδηλώσουν περιπτώσεις επιπλοκών από φάρμακα αυτής της ομάδας. Ο λόγος για τέτοιες θανατηφόρες περιπτώσεις είναι η ανεξέλεγκτη πρόσληψη χαπιών που διεγείρουν τη δραστικότητα.

Σε περίπτωση παραβιάσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, το επιπλέον έντονο σωματικό και ψυχο-συναισθηματικό στρες μπορεί να είναι επιβλαβές. Αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία για τις καρδιακές προσβολές, μπορείτε να βρείτε ένα ενδιαφέρον μοτίβο - η μέση ηλικία της εμφάνισης οξείας στεφανιαίας ανεπάρκειας συμπίπτει με την εμφάνιση προβλημάτων με την ισχύ. Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου σε ασθενείς με ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, παίρνοντας ανεξέλεγκτα φάρμακα για αύξηση της ισχύος.

Η συνδυασμένη χρήση φαρμάκων για την αύξηση της δραστικότητας και των νιτρικών αλάτων, που συνταγογραφούνται σε ασθενείς με στηθάγχη, οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή νιτρικού οξειδίου και εμφάνιση στύσης που διαρκεί έως και 6 ώρες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να απαιτεί ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Οι ουσίες tadalafil και vardenafil στον μηχανισμό δράσης διαφέρουν ελάχιστα από το sildenafil. Προκαλούν την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων του πέους, γεγονός που οδηγεί στην ταχεία πλήρωση των σπηλαίων σωμάτων με αίμα. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται λόγω του επιλεκτικού αποκλεισμού του ενζύμου φωσφοδιεστεράση-5 (PDE-5), το οποίο καταστρέφει κανονικά μόρια νιτρικού οξειδίου.

Ο παρατεταμένος αποκλεισμός της διάσπασης του ενδογενούς νιτρικού οξειδίου μπορεί να είναι επιβλαβής. Η ροή του αρτηριακού αίματος στο πέος γίνεται πολύ υψηλότερη από την κανονική και η φλεβική εκροή δεν αλλάζει. Αυτό αυξάνει το άγχος στο καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο.

Για να μην "πεθάνει στη σέλα", είναι απαραίτητο να παίρνετε φάρμακα για να διεγείρετε τη στύση υπό την επίβλεψη ενός γιατρού και λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές αντενδείξεις, τηρώντας τη συνιστώμενη δοσολογία.

Πρώιμη ή πρόωρη εκσπερμάτωση

Σχετικά με την πρόωρη εκσπερμάτωση, εάν η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μειωθεί σημαντικά, ο οργασμός εμφανίζεται πολύ γρήγορα και ο άντρας δεν έχει τρόπο να ικανοποιήσει τον σύντροφό του. Αυτή η παραβίαση μπορεί να είναι συνέπεια ψυχολογικών λόγων και οργανικών αλλαγών στο σώμα ενός άνδρα.

Υπάρχουν δύο τύποι επιταχυνόμενης εκσπερμάτωσης:

  • Συγγενής - χαρακτηρίζεται από αυξημένη διέγερση των γεννητικών κέντρων που βρίσκονται στον νωτιαίο μυελό. Οι εκδηλώσεις της παθολογίας σημειώνονται από την αρχή της σεξουαλικής δραστηριότητας.
  • Λήψη - που οδηγεί σε φλεγμονώδεις διεργασίες στα πυελικά όργανα ενός άνδρα και σε άλλες οργανικές αιτίες.

Με μια γρήγορη εκσπερμάτωση, μπορείτε να εφαρμόσετε τεχνικές και μεθόδους που θα λύσουν το πρόβλημα. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια μέθοδο που θα είναι αποτελεσματική.

Αριθμός μεθόδου 1. Προφυλακτικό

Ένα στρώμα λατέξ μειώνει την ευαισθησία του πέους κατά τη διάρκεια τριβών, η οποία μπορεί να επεκτείνει σημαντικά το χρόνο πριν από την έναρξη της εκσπερμάτωσης. Τα προφυλακτικά δεν πρέπει να είναι λεπτά. Ακόμα καλύτερα, αγοράστε προϊόντα επικαλυμμένα με τζελ απευαισθητοποίησης. Η σύνθεση «κατάψυξης» πρέπει να είναι μέσα, διαφορετικά δεν θα υπάρχει επίδραση για τον άντρα και ο σύντροφος θα είναι διπλά δυσαρεστημένος.

Μέθοδος αριθμός 2. Αναισθητική κρέμα ή σπρέι

Οι παραδοσιακές κρέμες και τα σπρέι καθυστερούν την έναρξη της εκσπερμάτωσης μειώνοντας την ευαισθησία του δέρματος του πέους σε αίσθηση αφής. Ωστόσο, κατά τη σεξουαλική επαφή, φάρμακα με αναισθητικά θα επηρεάσουν εξίσου την ευαισθησία και των δύο συντρόφων.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αναπτύχθηκε μια νέα κατηγορία ουσιών που απορροφώνται γρήγορα στο δέρμα του πέους, μειώνοντας μόνο την ανδρική ευαισθησία και δεν επηρεάζουν καθόλου τον σύντροφο. Ένας άντρας μπορεί να ελέγξει το χρόνο έναρξης της εκσπερμάτωσης με λιγότερη απώλεια σεξουαλικών αισθήσεων σε σύγκριση με φάρμακα της πρώτης ομάδας.

Αριθμός μεθόδου 3. Πίεση στα σημεία

Πιέζοντας την περιοχή ανάμεσα στον πρωκτό και τον όσχεο. Σε αυτήν την περιοχή είναι ο προστάτης (προστάτης αδένας), μία από τις οποίες είναι η εξασφάλιση της έναρξης του οργασμού. Μπορείτε να πιάσετε το όσχεο με τα δάχτυλά σας και να το τραβήξετε προς τα έξω και προς τα κάτω από το σώμα.

Για να καθυστερήσετε την εκσπερμάτωση, πρέπει να πιέσετε το πέος με τον αντίχειρα και το δείκτη σας στη διασταύρωση του κεφαλιού με το κύριο μέρος του πέους.

Αριθμός μεθόδου 4. Ψυχολογική

Μπορείτε να εκτονώσετε την κατάσταση υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας ότι ο σύντροφός σας συμφωνεί να κάνει σεξ όχι μόνο για παρατεταμένες τριβές. Η πρόωρη εκσπερμάτωση δεν σημαίνει πάντα ότι ένας άντρας είναι κακός στο κρεβάτι. Το σεξ είναι μια επιλογή για ένα ήρεμο και ευχάριστο χόμπι για έναν άνδρα και μια γυναίκα, και όχι μόνο έναν τρόπο επίτευξης οργασμού. Μπορείτε να απολαύσετε το σεξ ανεξάρτητα από το ποσοστό εκσπερμάτωσης. Αυτό μπορεί να συζητηθεί με τον σύντροφό σας. Θα σταματήσει να πιέζει τον άντρα και θα μπορεί να χαλαρώσει.

Μέθοδος αριθμός 5. Σκέψη για κάτι σεξουαλικό

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να καθυστερήσουν την έναρξη της εκσπερμάτωσης ως τρόπο να αποσπάσουν τις σκέψεις από το σεξ. Μπορείτε να σκεφτείτε οτιδήποτε κατά τη συνουσία (για εργασία, πεθερά, χρήματα, καθημερινά προβλήματα). Το πιο σημαντικό είναι ότι οι εικόνες είναι εντελώς μη σεξουαλικής φύσης.

Δεν χρειάζεται να αποσπάται η προσοχή από τον σύντροφό σας. Μια γυναίκα θα παρατηρήσει την εχθρότητα και την ψυχρότητα και θα την παρερμηνεύσει. Αρκεί να στραφούμε σε μη σεξουαλικές σκέψεις σε εκείνες τις περιόδους που γίνεται αισθητή η προσέγγιση του οργασμού. Αυτό είναι συνήθως 5-10 δευτερόλεπτα.

Μέθοδος αριθμός 6. Έλεγχος της εκσπερμάτωσης

Η μέθοδος απαιτεί εξάσκηση, αλλά σας επιτρέπει να διατηρήσετε ένα υψηλό επίπεδο σεξουαλικής διέγερσης και ταυτόχρονα να καθυστερήσετε την εκσπερμάτωση. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του είναι εκπληκτικό. Σε ορισμένες πηγές, μπορεί να ονομάζεται "τεχνική διακοπής και εκκίνησης".

Η ουσία είναι απλή: κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν πλησιάζει ο οργασμός, πρέπει να σταματήσετε τις τριβές για 30 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να συνεχίσετε να χαϊδεύετε το σύντροφό σας ή να διατηρείτε επαφή μαζί της με άλλο τρόπο.

Αριθμός μεθόδου 7. Αλλάξτε τη θέση όταν πλησιάζετε στον οργασμό

Η επιλογή των θέσεων σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές που μειώνουν την πίεση στο πιο ευαίσθητο τμήμα του πέους - τη βλεφαρίδα. Οι λεγόμενες "παθητικές" στάσεις περιλαμβάνουν "είναι στην κορυφή" και "στο πλάι της".

Αριθμός μεθόδου 8. Ιατρική παρέμβαση

Η εκσπερμάτωση μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από τη σεροτονίνη. Για να αυξηθεί το επίπεδο αυτής της ορμόνης, συνταγογραφούνται φάρμακα από την ομάδα εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης. Η ενδοραυλική αγγειοδιασταλτική θεραπεία περιλαμβάνει την ένεση φαρμάκων απευθείας στο πέος.

Οι παραβιάσεις ισχύος, στύσης και λίμπιντο είναι ένα δύσκολο πρόβλημα που συχνά περιπλέκεται από έντονες συναισθηματικές εμπειρίες. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, να οργανώσετε τον εαυτό σας "εξετάσεις" με διαφορετικούς συντρόφους, να αναγκάσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Για να αποκαταστήσετε τη σεξουαλική λειτουργία, μερικές φορές αρκεί να ξεκουραστείτε, να αλλάξετε το συνηθισμένο στερεότυπο της σεξουαλικής συμπεριφοράς και να κάνετε προσαρμογές στον τρόπο ζωής σας.

Οι ακόλουθες συστάσεις συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων:

  • έλεγχος του σακχαρώδους διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων ·
  • περιοδικές εξετάσεις από ουρολόγο, σε περίπτωση που υπήρχαν τραυματισμοί ή εγχειρήσεις στα εξωτερικά γεννητικά όργανα και τη μικρή λεκάνη.
  • έναν υγιεινό τρόπο ζωής - έλεγχος βάρους, διακοπή αλκοόλ και κάπνισμα.
  • η επιλογή των ναρκωτικών και η χρήση τους θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση.
  • κανονική σεξουαλική ζωή χωρίς σεξουαλικές υπερβολές και περιόδους σεξουαλικής αποχής.

Εάν, μετά από ανάπαυση και εξάλειψη όλων των εξωτερικών παραγόντων που θα μπορούσαν να έχουν αρνητική επίδραση στη δραστικότητα, η σεξουαλική λειτουργία δεν έχει ανακάμψει, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε ιατρική βοήθεια σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν συμπτώματα ασθενειών που μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλική δυσλειτουργία.